Tuesday, 9 June 2009

aku & moto...

huhuh...nk cite sal aku n moto..moto base jewp..kriss 100 kaler itam..huhuh...tp bukan aku punye..bokap gua yang punye..hehe...aku xtau la aku ni badluck or what...sebab tiap kali aku bwk jewp,,ade je yg x kne..huh...cedeyh aku...mule2 aku pasan,,tyme g blaja memandu kt sg yu..nak amek lesen ktekan...huhuh...then balek dr sane,,aku rse moto len mcm jerk...rsenye da smpy 80km/h aku bwk...tp cam x laju jewp...then handle plak goyang2..then aku tgok la tyr depan...huhuh...mmg masalah tol la...kempes plak...lau ktekan kempes je x pew...ttbe bocor ke???x mampos aku ...nk g bengkel da x bwk wet...da la sorg2 tyme tuh...nak call abh???kedit empon plak kering...mmg suwey tol la ari tu...huish..aku da berdebar da...lme ag nk smpy mah ni...kat jln besar lak tuh...yg 4 lane tuh...aku da cuak da...then,,aku troskan je la jalan...dalam pale otk aku nih mcm2 da aku pk..lau tayar meletup tgh jln ke???huhuh...nk call sspe mntk tolong pon x ley...tp,,naseb aku mseh baek ag..huhuh...smpy gak kt umah...then tros g tau abh tros bwk g bengkel...waaaaa....alhamdulillah x de pape...huh!!!...then,,ade la seminggu pastu kot,,aku g kuala selangor..nak jumpe mmbr kat tesco..huahaha..d sebabkan aku da ade lesen,,wlopon L je..huhu..mak aku kasi aku g..tu la fez tyme aku g kuale selangor sorg2 nek moto pas dpt lesen...wakaka..mse pegi tu elok jewp..siap bwk mmbr ag...lesen L je..lau ade roadblock gerenti kne saman...huhuh...then,,blekla...p2 da smpy mah,,baru aku pasan sesuatu...bunyik moto len mcm jerk..maken kuat n x sedap d dgr...huhuh...p2 soh abh tengokkn...waaaa...belalai ekzos bocor ma~~..aku pon x tau mcm mne ley bocor..huhuh...1 hari,,aku dari sg yu tmpt blaja moto nk amek lesen tu tros g blek kg...sebab family aku sume da kt sne...so,,abh soh aku blek sndr...ermh,,fez tyme bwk moto g blek kg...bersaing ngn lori n kete besar2..huhuh..cuak dowh..sampay gak aku kt kg tuh ngn selamat nye..ade ke nenek panggil aku minah rempit..hohoho...x patot tol..sbb nenek dgr byik moto tu kuat..kan ekzos moto tu bocor..mcm mt rmpit plak..hahaha..pape ntah...da 2 3 ary kt kg tuh,,aku pon blek la umah...da smpy mah,,mlm tu abh soh g kedai beli barang...p2,,start2 je,,gelap...lampu depan x idop!!!..adouyai..terbakar kot..p2,,pasang lampu tggi ley plak..p2 aku bantai pakai lmpu tggi je laaa...lantak arr org depan silau ke ape ke...huahaha...xkn la aku nk bergelap kot..x pasal2 aku yg msok longkang plak...huhuh...n baru2 ni,,aku g kuale selangor nak wat pengesahan butiran no upax aku tuh..ajk mmbr,,nadia..almaklumlah...da ade P..langkah besar arr..huhuh..memandangkan tu kali terakhir jmpe nadia sblom dy msok KUIS,,aku bwk la dy jln2...g tesco,,pasar,,taman alm..hehe...p2 blek...da smpy mah,,abh tye 'jah,,plat blkg mne??'...huhu..aku terpinge2..aik,,xkn xde kot..p2 aku tgok arr...kahkahkah..mmg xde..kmne ntah..tp aku pasan mse aku g tu ade lg...sbb aku check sticker P da tmpl ke lom kt blkg tuh..tgok ade je lg plat nye..blek2 da xde..haha...ntah jtoh kt mne2 ntah..malu jewp kalau org pasan..huhuh..p2 abh g wat plat baru..4 inggit lebih je..xde la mhl sgt..pasni ley la ilgkan ag...kikikiki...haaaa...teringt plak..aku pon pnh excident gak..xbley bla langgar cikgu sndr..huahaha...tp ckgu tu x knl aku..dy x ngajar aku pon...tyme tu f3..amek adek aku dr skola agme...p2,,trnmpk plak mmbr kt kedai..pndg arr dy..lambai2 sume..ttbe pndg dpn je,,GEDEGANG!!!...amek ko..excident..abes tercmpk ank ckgu tuh..hahaha...sebek x msok parit..ckgu tu pon nek moto gak..abes trcbot belalai ekzos dy..huhu..lg x tau la pe mslh ckgu tuh..moto aku,,plat blkg patah..calar balar abes,,len sume ok..lutut aku luke skit..hihi..sebek aku x bwk laju..dlm 20km/h je tuh..lau laju,,ngn aku2 skali kot msok parit...mlm tuh,,abh g mah ckgu tu,,btolkn pape yg ptot,,mlm tu gak aku x ckp lgsg ngn abh..huhuh...cedeyh tol...hermh,,pasni xtau la ape yg x kne ngn moto tu pas aku bwk...ade je yg x kne nye...jgn hndle tercabot tyme aku bwk dah la..hohohoho...

2 comments:

  1. alienelliz : time kasih..hasil usehe kwn sye..ngeh3..

    ReplyDelete